Με δυό λόγια


Οι μη κυβερνητικές οργανώσεις έχουν συχνά γρηγορότερα αντανακλαστικά από την κεντρική διοίκηση.
Στο Rotary διδάσκεσαι την αποδοτική συνέργεια.
Για πολλά προβλήματα οι λύσεις είναι τόσο απλές.. ίσως όχι για ένα άτομο, αλλά για λίγους και αποφασισμένους.
Στο Rotary η φιλοσοφία είναι απλή.. κάνε την φιλανθρωπία αχρείαστη. Το Rotary International έχει εμβολιάσει με εθελοντές 2 δισεκατομύρια παιδιά μέσα σε 10 χρόνια με τη συνδιασμένη δράση polio plus την οποία εποπτεύει ο Παγκ. Οργανισμός Υγείας, ο ΟΗΕ & η UNICEF. Tα κονδύλια που έχουν μαζέψει οι 1.200.000 Ροταριανοί για αυτόν τον σκοπό είναι περισσότερα από 1,5 ΔΙΣ $.

Τρίτη

Ένας ομιλητής που δεν περνά απαρατήρητος...

Ήρθε, τάραξε τα νερά και αποχώρησε αφήνοντάς μας προβληματισμένους...
Ο επίτιμος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων & ιδρυτικό στέλεχος της OΜΕGABANK Παναγιώτης Γεννηματάς έκανε μια γλαφυρή αναδρομή στην πικρή οικονομική πορεία της χώρας από την μεταπολίτευση έως σήμερα με την εισήγησή του στη συνεστίαση της Δευτέρας 17 Ιανουαρίου του Ροταριανού Ομίλου Πανοράματος, στην μεγάλη αίθουσα του ξενοδ. ΝΕΦΕΛΗ.
Θεωρεί ορόσημο της οριστικής πτώχευσης την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων και τη διαχείριση του κόστους που δεν έχει αποτιμηθεί ! Οι προβλέψεις του είναι ότι θα γίνει οπωσδήποτε μια προσαρμογή με εσωτερική ανεπίσημη υποτίμηση , βίαιη πτώση των τιμών & της κατανάλωσης και δομική επαναδιαπραγμάτευση της πληρωμής του χρέους εντός των μηχανισμών της ΟΝΕ και ότι μόνο με θαύμα θα αποφύγει η χώρα την προσαγωγή σε μόνιμο μηχανισμό επιτήρησης & απομόνωση από τις αγορές. Οι κολακευτικές αναφορές του στην μόνη έμπειρη και στιβαρή προστάτιδα «μαμά» της Ευρωπαϊκής οικονομικής σκηνής την κυρία Μέρκελ η οποία επιμένει σε συνταγές δημοσιονομικής πειθαρχίας και αντιτίθεται στην ποδηγέτηση της Ευρώπης από τις αγορές με τον ευρω-ομολογιακό δανεισμό προκάλεσαν σωρεία ερωτήσεων και μια ζωηρή συζήτηση. Παραβρέθηκαν 125 παράγοντες της αγοράς φίλοι και μέλη του Rotary International από όλη την Μακεδονία, ο Δήμαρχος Χορτιάτη Πυλαίας Πανοράματος Θέρμης Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, ο τέως γ.γ. ΥΠ.ΜΑ.ΘΡΑ κ Γιώργος Λυσσαρίδης. Ιδιαίτερη η παρουσία του κ. Νίκου Μέρτζου προέδρου της Ε.Μ.Σ.Θ. ο οποίος συμπλήρωσε με το χιούμορ του τον πηγαίο και άμεσο λόγο του κ.Παναγιώτη Γεννηματά. Το νέο βιβλίο του είναι αυτό που εικονίζεται επάνω και είναι διάσπαρτο από πικρές αλήθειες για το έλλειμα πολιτικής στην Ευρωπαίκή ένωση και την θεσμική γύμνια του Ευρωκοινοβουλίου.
Ήταν μια εκδήλωση που μας άφησε υλικό για ώριμες πολιτικές σκέψεις.
Διακρίνονται κάτω δεξιά ο κ.Νίκος Μέρτζος και πίσω του αριστερά οι κ Λυσσαρίδης, Καϊτετζίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: